De Media Ukkie Dagen komen er weer aan. Jaap van Buren van de bibliotheek vertelt: ,,Van 29 maart tot en met 5 april zijn het weer de Media Ukkie Dagen, met het thema: Van speen tot game. In deze week richten we de volle aandacht op het mediagebruik van de allerkleinsten. Hoe kunnen ouders/opvoeders bewust omgaan met de mediaopvoeding van jonge kinderen? In de bibliotheek zijn verschillende activiteiten, waarin spelen voor 0-4 jarigen centraal staat. De hele week kunt u terecht in het speciaal ingerichte Babylab. Hier vindt u informatie over de mediawijze opvoeding van uw kind. En wilt u thuis meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website www.bibliotheekaandevliet.nl/mediawijsheid ”

,,Onze activiteiten zijn verder: Babycafé XL (0 – 2 jaar). Hier krijgt u bruikbare tips over spelen, speellezen en speelgoed. Onze gasten zijn blogger en ervaringsdeskundige MamaLou en een pedagoog van het Spelen Opvoedpunt Leidschendam-Voorburg. En u kunt met andere ouders ervaringen uitwisselen. Dat is gratis in Leidschendam op vrijdag 29 maart van 10.15 tot 11.15 uur . Ook is er Peuter voorlezen (2 – 4 jaar). Er zijn verhalen die je gewoon voorleest, maar en zijn ook boekjes die nét even iets specialer zijn. Beleef het verhaal van Boet de Beer en zie zijn wereld tot leven komen met ‘augmented reality’. Dat wil zeggen: een digitaal beeld wordt over de werkelijkheid gelegd. U kunt nog steeds de omgeving zien, maar er wordt extra informatie aan toegevoegd. Te doen in Voorburg woensdag 3 april  en Leidschendam vrijdag 5 april van 10:00 – 10:30 uur en gratis.”

,,We hebben een Babyconcert (0 -2 jaar). In een ontspannen sfeer geniet u met uw baby van prachtige live muziek gespeeld door professionele muzikanten. Dit is de ideale manier om uw baby kennis te laten maken met prachtige klassieke muziek. En voor u om weer eens lekker naar een concert te luisteren. Het concert duurt ongeveer 30 minuten. Na afloop kunt u de muziekinstrumenten van dichtbij bekijken. Dat is in Voorburg , zaterdag 30 maart van 10.15 tot 11.00 uur.”

,,Wist u dat u al na drie maanden samen met uw baby kunt ‘speellezen’? Door voor te lezen, vertellen, praten en zingen bij plaatjes ontdekt u samen een boekje. Niet alleen leuk, maar ook goed voor de taal- en spraakontwikkeling en concentratie. Aansluitend op het Peuter voorlezen in Leidschendam is er een Babycafé. Hier krijgt u bruikbare tips over speellezen. Het geeft niet als uw baby slaapt of rondkruipt. Er is ruimte om te voeden en te verschonen. De koffie en thee staan voor u klaar. In Leidschendam op vrijdag 5 april  van 10.30 tot 11.00 uur  en gratis.”

Meer informatie vindt u in de speciale folder die u in de bibliotheek kunt afhalen. Of kijk op www.bibliotheekaandevliet.nl/mediaukkiedagen Kaartverkoop via deze website of aan de balie in de bibliotheek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter