De IT specialist van Vlietnieuws, Nilson Uding van DigiBlue, waarschuwt voor een gevaarlijke fout in Google Chrome. En geeft tips wat te doen: ,,Google heeft naar buiten gebracht dat er een gevaarlijke fout in de browser Google Chrome zit. Volgens het bedrijf gaat het om een gevaarlijke software fout in de internetbrowser Google Chrome, waardoor cybercriminelen op afstand malware kunnen installeren op een apparaat dat Google Chrome gebruikt. Google heeft een update uit gebracht om de gevaarlijke fout in de browser te verhelpen. Wij raden u aan om Google Chrome op al uw apparaten een update uit te laten voeren. Deze update is voor Windows- en Apple-gebruikers noodzakelijk.

Updaten van uw computer of laptop
– Open Google Chrome
– Klik rechts bovenin op de knop ‘Google Chrome aanpassen en beheren’
– Klik op ‘help’
Op het volgende scherm ziet u welke versie van Chrome er geïnstalleerd is. Als er een update beschikbaar is, dan wordt deze automatisch voor u geïnstalleerd.
Als Google Chrome up-to-date is ziet u een blauw vinkje staan naast ‘Google Chrome is up-to-date’.

Updaten van uw mobiele telefoon of tablet
Op een Android mobiele telefoon of Tablet gaat u naar de Play Store.
– Klik op menu (de drie streepjes, links bovenin)
– Klik op ‘Mijn apps & games’
Op het volgende scherm ziet u de apps waarvoor updates beschikbaar zijn en een lijst van apps die recent geüpdatet zijn. Als u bij ‘Updates’ Google Chrome ziet staan, klikt u dan op ‘Updaten’ naast het Chrome-icoontje.

Op een Apple mobiele telefoon of Tablet gaat u naar de App Store.
– klik op ‘updates’
Op het volgende scherm ziet u de apps waarvoor updates beschikbaar zijn. Als u bij ‘Updates’ Google Chrome ziet staan, klikt u dan op ‘Updaten’ naast het Chrome-icoontje.

Indien u vragen heeft of hulp wenst over het update van Google Chrome vernemen wij graag van u. Neem dan contact op met DigiBlue, mail naar info@digiblue.nl of bel ons:070 – 395 0040.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter