Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Na de voorjaarsvakantie, bekercompetitie en carnaval mogen de spelers van de vijf lokale voetbalploegen weer de wei in voor een competitieduel.

Zaterdag eerste klasser Forum Sport reist naar SV Die Haghe in Den Haag/Kijkduin. De thuisploeg staat tiende in de stand met 18 punten. De Voorburgers behaalden tot nu toe 25 punten en staan daarmee gedeeld vierde. Die Haghe won het laatste competitieduel (2-0 tegen Westlandia) daar waar Forum Sport uit bij Delta Sport punten liet liggen (1-1). Ondanks dat resultaat kan de ploeg van trainer Bas Steffens er wel op bogen de laatste vijf wedstrijden niet meer te hebben verloren. De coach zegt te mikken op de derde periodetitel om zo na het seizoen mee te kunnen doen aan de nacompetitie voor promotie. Rechtstreekse promotie lijkt er niet meer in te zitten. De achterstand op de drie koplopers is al tien punten. Die Haghe moet eigenlijk winnen wil de equipe niet wegzakken in de degradatiestrijd. De afstand tot de plekken die teruggang naar de tweede klasse betekenen is nog maar drie punten. In Voorburg werd het nog 3-0 voor de bewoners van sportpark ‘t Loo. Aftrap 14.30 uur

Zaterdag vierde klasser SEV onderneemt een tocht naar SV Vredenburch in Rijswijk. In Leidschendam werd het nog een moeizame 1-0 voor de groenwitten. Vredenburch staat zevende maar verloor de laatste vier wedstrijden niet meer. Afgelopen dinsdagavond rolde men nog het hoger staande Laakkwartier met 5-0 op. SEV daarentegen ging onderuit bij de nummer 3, Fc Zoetermeer (3-2). Een onverwachte tegenvaller in de strijd om de titel met Ariston’80. De scheidsrechter zal om 14.30 uur voor het eerst fluiten in Rijswijk.

Op de zondag mag hoofdklasser RKAVV weer eens gaan proberen te winnen. Dit maal tegen RKSV Minor waarvan in Limburg nog met 1-0 werd verloren. De mannen van trainer Maurizio Ceccucci staan met negentien punten uit evenzovele wedstrijden 13e. De bezoekers hebben drie punten meer in the pocket en bivakkeren op een tiende stek. Bij RKAVV is opnieuw het motto dat er gewonnen ‘moet’ worden. En de coach verwacht dat die woorden ook in daden worden omgezet door zijn ploeg. RKAVV heeft op de nummer laatst, SV De Meern, na de meeste nederlagen geleden in de hoofdklasse (12). Grootste probleem is scoren. De bal belandde pas 19 keer in het vijandelijke net. Dat aantal in het laagste van alle ploegen behalve Vlissingen en De Meern. Maar die staan dan ook nog onder RKAVV. De verdediging van de Leidschendammers is, kijkend naar het aantal tegengoals, goed voor een achtste stek. RKAVV verloor het laatste duel met 2-0 van SV Meerssen. RKSV Minor won daarentegen met 3-1 van UDI’19. Het duel start om 14.30 uur aan de Kastelenring.

Tweede klasser Stompwijk’92 leverde een topprestatie door in een inhaalduel het veel hoger staande HVV thuis met 2-0 te kloppen. Toch zakte de ploeg naar plek 13 omdat degradatie-concurrent RVC’33 Foreholte – de nummer drie uit de stand – met een dikke 4-0 nederlaag naar huis stuurde. Het is dit Foreholte dat de Stomwijkers zondag in Voorhout ontmoeten. De thuisploeg heeft dus iets recht te zetten en moet bovendien winnen om bovenin mee te blijven toen om de prijzen. Het elftal van coach Erik van Manen moet ook winnen om onderin weg te komen en de aansluiting met de middenmoot te houden. In Stompwijk ging Foreholte met een 2-3 zege weg. De confrontatie start om 14.00 uur.

De VV Wilhelmus startte de campagne voor promotie naar de tweede klasse in stijl: thuis werd DHL met een 5-0 aan de broek weggestuurd. Het was het eerste duel in 3Hoog: een halve competitie om promotie. Zondag ondernemen De Wespen een trip naar Schiedam om daar Kethel Spaland te treffen: de nummer 4 uit 3D. De Schiedammers haalden in die klasse 23 punten. Ter vergelijking: Wilhelmus kwam op 38 in 3C. In tegenstelling tot de Voorburgers ging Kethel Spaland bij de eerste wedstrijd in 3Hoog onderuit. Uit werd met 3-0 verloren van COAL. De strijd vangt om 14.00 uur aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter