Een nieuwe Groepntip van Stadsbeheer. ,,Op de Westerlookade in Voorburg staat een aparte fraaie boom met bijzondere vruchten. Deze boom is hier ongeveer 10 jaar geleden geplant. Het is een Chinese mahonie (Toona sinensis). Er staan maar een paar van dit soort bomen in deze gemeente. De boom bloeit alleen in warme zomers, met 50 tot 70 cm lange witte bloemtrossen. Afgelopen zomer was zo’n warme zomer en heeft deze boom voor het eerst gebloeid. Nu hangen er nog steeds houtige doosvruchten met gevleugelde zaden. Deze zien er ook speciaal uit in de winter. De boom heeft een bruingrijze schors die op latere leeftijd gaat afbladderen. Deze loslatende schorsplaten buigen iets naar buiten toe. Bij beschadiging geuren bast en blad onaangenaam. Wie weet gaat deze boom nog vaker bloeien als de zomers warmer worden.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter