Nieuws
Markten blijven in handen gemeente

De markten in Voorburg en Leidschendam blijven in handen van de gemeente. Onder de marktkooplieden is er onvoldoende draagvlak om de markten te verzelfstandigen. Dit ondanks het feit dat de marktkooplieden vinden dat de markten nu niet goed functioneren. Dat blijkt uit een brief van B&W aan de gemeenteraad.

B&W hebben wel besloten de marktverordening aan te passen. Daardoor wordt het sneller mogelijk vrijgevallen plaatsen op te vullen. Daarbij gaan marktcommissies adviseren. Er komt ook meer keuze op de markten. De lijst van ‘branches’ die de gemeente nu gebruikt wordt aangepast om zo de aantrekkelijkheid van de markten te vergroten.

De gemeentelijke dienst handhaving krijgt meer mogelijkheden om op te treden indien kooplieden zo maar een marktplaats innemen. De dienst krijgt ook de beschikking over een ‘sanctietabel’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter