Het beëindigen van de stedenbanden is niet goed te begrijpen. College en Raad betogen bij herhaling dat we samen de samenleving moeten maken, en dat we dat als inwoners vooral zelf moeten doen. Dat gebeurde in het kader van de stedenbanden ook; het kostte de gemeente geen geld of mankracht. Het enige dat van de burgemeester werd gevraagd is om af en toe aanwezig te zijn en een verhaal over verbinding uit te spreken. Dat mag toch niet het knelpunt zijn. Hoe betekenisloos de stedenbanden nu worden voorgeteld ten spijt, het was wel het handvat waarmee (ook jonge) mensen elkaar kunnen benaderen en leren respecteren over de grenzen heen. Ik schaam me hier een beetje dat ik inwoner van de gemeente Leidschendam-Voorburg ben, zeker gezien de onbeholpen wijze waarop de stedenbanden worden beëindigd.

(Paul Baak)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter