De wilde bij krijgt dit voorjaar een warm welkom. De provincie Zuid-Holland heeft meer dan 1000 bijenhotels verspreid onder basisscholen, gemeenten, kinderboerderijen en wijktuinen.  De bijenhotels zijn onderdeel van een campagne om via sociale netwerken de bijenstand  te herstellen. De provincie voert campagne om zoveel mogelijk bijenlandschappen te creëren, bestaande uit bloeiende bermen en voldoende plekken waar stuifmeel, nectar en nestelmogelijkheden te vinden zijn. Verder wil de provincie het gebruik van gif door overheid, bedrijfsleven en particulieren drastisch terugdringen.

De campagne had een vliegende start. 46 van de 52 Zuid-Hollandse gemeenten vroegen een bijenhotel aan. Dat deden ook 700 basisscholen. Verder doneerde de provincie meer dan 400 bijenhotels aan onder meer buitenschoolse opvang-instellingen, scoutings en wijktuinen. De bijenhotels bieden onderdak aan wilde, alleen levende bijen. Deze bijen steken niet, omdat ze geen bijenvolk hoeven te verdedigen. Bij de bijenhotels vroegen de scholen lesmateriaal van Nederland Zoemt aan en de gemeenten informatie over bijvriendelijk beheer. Begin april ontvangen alle aanvragers hun bijenhotels.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter