Wethouder Nadine Stemerdink opent maandagmorgen 11 maart de Week voor de Gezonde Jeugd. Zij doet dit bij basisschool De Springplank in Leidschendam, door om 08.30 uur het startsein te geven voor The Daily Mile. Tijdens The Daily Mile lopen of joggen de kinderen 15 minuten om de school. Daarna kunnen ze fit en geconcentreerd de schooldag beginnen.

De Week voor de Gezonde Jeugd is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) in samenwerking met JOGG-gemeenten om jongeren meer te laten bewegen. Dat is namelijk niet alleen goed voor hun conditie, maar ook voor hun sociale en cognitieve vaardigheden. Kinderen die genoeg bewegen en gezond eten zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren en zitten lekkerder in hun vel. In JOGG-gemeente Leidschendam-Voorburg zijn verschillende activiteiten. De scholen geven bijvoorbeeld ‘suikerklontjes-lessen’ om leerlingen bewust te maken van de hoeveelheid zoetstoffen in diverse drankjes. Bij kindcentrum Trampoline kunnen ouders een workshop ‘gezonde traktaties maken’ volgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter