Maar liefst 150 in oranje kleding gehulde leden van de Voorburgse Rugby-Club vertrokken richting het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam om vol enthousiasme het Nederlandse rugbyteam aan te moedigen. In het stadion werd de kraker Nederland (TeamNL Heren XV) tegen Portugal gespeeld.

Op uitnodiging van Rugby Nederland mochten de Voorburgse jeugdleden als Oranje- en Portugal-playerescort de opening van de interland van zeer dichtbij meemaken. En als klap op de vuurpijl konden twee VRC-teams hun rugbyvaardigheden tonen tijdens de wedstrijden in de pauze van het internationale duel.

Het was een droom die voor veel jonge rugbyspelers uitkwam en waar ze weken reikhalzend naar uit hadden gekeken om samen met de internationals van beide teams de opening van de interland bij te wonen. Zichtbaar genoten de jeugdspelers in de leeftijd van 4 tot en met 10 van hun ‘moment of fame’ tijdens het betreden van het veld en het aanhoren van de volksliederen. Voor een 16-tal Turven – jeugdspelers in de leeftijd van 6-8 jaar – was het misschien wel een extra bijzondere dag. Zij kregen tevens de kans in de pauze hun rugby skills te showen tijdens een wedstrijd tegen RC Eemland en Rugbyclub Waterland. Uiteraard zetten zij hun beste beentje voor en lieten fraaie staaltjes tag rugby zien.

Dat rugby wint aan populariteit in Nederland was te zien aan het grote aantal bezoekers in het stadion. Onder luid gejuich werd Oranje aangemoedigd door 3000 rugby liefhebbers. De Voorburgse Rugby-Club bezette met zijn 150 leden het sfeervak en maakten er met zijn allen een groot oranje feest van. (tekst en foto’s Nanda Bechtholt)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter