Nieuws
Voetbalweekeinde: Alleen De Wespen steken

Ondanks de weersomstandigheden gingen alle vijf duels van de lokale voetbalclubs door. Het werd echter een festijn. Op zaterdag twee nederlagen; op zondag een overwinning, een gelijk spel en een nederlaag.  Voor de enige driepunter tekenden de mannen van de VV Wilhelmus.

Die Haghe – Forum Sport 1 – 0

De wedstrijd startte 15 minuten later dan gepland omdat door  files naar Kijkduin vertraging was opgelopen. Het eerste half uur was voor beide aftastend waarbij het voetballende Forum Sport haar eigen spel wilde spelen en Die Haghe alleen maar trachtte dit te ontregelen met harde en felle overtredingen.

In de 20e minuut een gelukje voor de thuisploeg. Uit het niets viel vanuit een corner de 1 – 0. De geroutineerde en oudste speler van het veld, Jeroen Brand, zag de bal binnen het strafschopgebied  voor zijn rechter ploffen en haalde meteen uit.

Forum Sport wist zich op een enkele mogelijkheid na  weinig te creëren. Het team leek onder de indruk van het ‘geweld’ dat Die Haghe etaleerde. Het door de regenval spekglad geworden veld hielp het combinatiespel ook niet. Gebeurde er dan niets aan de Voorburgse kant? Ja wel, Tom Bijen  was nog het dichtste bij, maar zag zijn goed geplaatste kopbal gestopt worden door de goed keepende Bas Drost.

Na de thee volgde eenzelfde spelbeeld. Forum Sport kon zich niet onder de druk uit voetballen en paste zich teveel aan in het spel van de thuisploeg in plaats van haar eigen spel te spelen. Een 2-0 achterstand werd met enig geluk voorkomen. Een zware overtreding van Sander de Jong van Die Haghe op Dario van Breukelen zorgde voor een opstootje waarbij ook de bank van Die Haghe zich niet onbetuigd liet. Scheidsrechter Tijs Gommans zag slechts geel in.

Forum Sport zette de laatste 20 minuten aan om de gelijkmaker te forceren maar ontbeerde een klein beetje geluk terwijl de thuisploeg allen nog maar bezig was tijd te rekken en het spel te ontregelen. Dat lukte want Forum Sport ging puntloos terug naar Voorburg.

KRSV Vredenburch – SEV 2 – 1

Pluvius lastte op tijdstip van aanvang een droge periode in. SEV maakte daar dankbaar gebruik van en opende goed. Na luttele minuten een vloeiende combinatie over de linkervleugel maar vrij voor de Rijswijkse doelman kon Jasper Koning de bal net niet genoeg snelheid meegeven. Niet veel later een herhaling van zetten en nu was het Valentijn Ebbers die wat schotkracht ontbeerde. De eerste 20 minuten speelden zich af op de helft van Vredenburch maar halverwege de eerste helft kantelde wedstrijd. Vredenburch nam meer initiatief en in de 23e minuut was de eerste de beste serieuze aanval van de thuisploeg meteen raak: 1-0 door Rico Deekman.

Direct vanaf de aftrap leek SEV de stand weer gelijk te trekken maar de inzet van Koning kon net tot hoekschop worden verwerkt. De thuisploeg rook dat er wat te winnen was en zocht meer en meer de aanval. Na een half uur werd uit een inworp aan linkerkant de bal verplaatst naar de rechtervleugel, SEV vergeet te kantelen en zo werd het 2-0 door Richard van Trier. Na rust een meer gedreven SEV maar toch duurde het tot een kwartier voor tijd tot Paul Jansen de aansluiting tot stand bracht 2-1. Het laatste kwartier zetten de bezoekers veel druk en ontstonden er veel mogelijkheden en hachelijke situaties in het Rijswijkse zestienmetergebied. Tot scoren kwam SEV echter niet meer.

Overige uitslagen:

RKAVV – RKSV Minor 1 – 1 (61ste Remco Overdevest maakt gelijkmaker)

VV Foreholte – Stompwijk’92 4 – 1 (was de ruststand. Na elf minuten stonden de bezoekers al 2-0 achter, onder meer door een eigen doelpunt. In de 39ste minuut werd nog wel de 3-1 gemaakt maar dichterbij kwamen de Stompwijkers niet meer)

Kethel Spaland – VV Wilhelmus 2 – 4 (10e Jake Smart, 14e eigen goal KS, 23e Jacky Adam, 90e Bill Duah. De thuisploeg kwam tussen de 80ste en 85ste minuut nog gevaarlijk dichtbij door twee goals te scoren)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter