Op Huygens’ Hofwijck wordt vrijdag 22 maart het Rembrandtjaar in Voorburg feestelijk geopend. Dat gebeurt met de tentoonstelling ‘Met het oog op Rembrandt’. Met het oog op Rembrandt bestaat uit een reeks van 18 etsen waarmee de kunstenaar Simon Koene in 1998 zijn grafisch oeuvre afsloot.  De serie ontstond naar aanleiding van de opdracht van de Eerste Kamer der Staten-Generaal een prent te maken, ter gelegenheid van de feestelijke viering van de herdenking van de Vrede van Munster. Koene, die kort tevoren had besloten met etsen te stoppen, liet zich toch overhalen de opdracht aan te nemen. Die ene ets was het begin van een serie, waarmee Koenes uiteindelijke én definitief afscheid van het etsen nam en tevens een hommage werd aan de kunstenaar wiens werk hem al in zijn puberteit, bij diverse bezoeken aan het Rembrandthuis, buitengewoon had geïmponeerd. Van de reeks bestaan slechts drie volledige series. De getoonde is afkomstig uit de collectie van de Haagse verzamelaar Fred Klomp. De tentoonstelling in Hofwijck aan het Westeinde  2A is te zien van 23 maart tot en met 16 juni.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter