NS en ProRail organiseren de Spoorwensdagen al meer dan 10 jaar. Dit jaar gaan de wensen in vervulling op 21 en 22 mei. Insturen kan echt door iedereen: jong en oud, als je iets bijzonders wil rondom het spoor, dan zijn deze dagen je kans. Je kunt ook een wens insturen voor iemand anders trouwens, zolang je het maar voor 31 maart doet, via https://spoorwensdagen.nl/

,,Zo’n stropdas wil ik later ook wel”, glundert Haron (14) met zijn echte conducteursdas om. Afgelopen jaar was hij één van de gelukkigen van wie een spoorwens in vervulling ging tijdens de Spoorwensdagen. Hij mocht de hele dag alles zien en ontdekken van zijn grote passie: de trein. ,,Je hoeft alleen maar ‘trein’ te zeggen en Haron begint te stralen”, lacht Nienke, Harons moeder. En inderdaad, zodra Haron vertelt over de dag dat zijn Spoorwens in vervulling ging, beginnen zijn ogen te fonkelen. ,,De mensen stappen allemaal in door mij”, vertelt Haron blij. Hij mag op het fluitje van de hoofdconducteur blazen en ‘sleutelen’. Oftewel; de sleutel omdraaien, zodat de deuren van de trein sluiten. ,,Als ik op mijn tenen sta kan ik er nét bij”, lacht hij.

Ben of ken jij iemand met een Spoorwens? Stuur hem in! Klein of groot, alles mag: zolang de wens maar voor 31 maart binnen is, via Spoorwensdagen.nl.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter