Het lijkt erop dat EHC dit seizoen het beste voor het laatst bewaard heeft. Na een uitstekende, zeer volwassen gespeelde wedstrijd werd streekgenoot HVV’70 uit Voorschoten zeer gedecideerd opzij gezet: 23-16. Het eerste kwartier van EHC was, net als vorige week tegen Olympia, ijzersterk. Er werd niet veel gescoord, maar dat kwam doordat EHC én HVV fanatiek verdedigden. Beide teams wilden niet voor elkaar onderdoen en gaven alles. Daardoor werd het een spannende eerste helft met veel leuke duels, mooie punten en goede acties van de beide keepers.

Aanvallend was Pim Hessing op dreef met vier doelpunten en verdedigend stond het als een huis,  waardoor er voor HVV geen doorkomen aan was. Bij de rust was de stand 10-7 en alles was nog mogelijk. Ook de tweede helft ging aanvankelijk gelijk op. Maar na een tussenstand van 13-10 sprintte EHC ineens weg van de tegenstander. Eerst scoorde Xaveer Obbens met een heerlijk genomen strafbal (met veel effect traag draaiend in de uiterste hoek), Youri Verschut scoorde met een schot van afstand na een mooie aanval en vervolgens zette uitblinker Djimmy Nolet de wedstrijd naar zijn hand met een serie van zes (!) loepzuivere doelpunten. Omdat verdedigend weer niets werd weggegeven had EHC nu een voorsprong van acht punten en was de partij gespeeld. HVV ’70 sputterde nog wel wat tegen maar EHC speelde de partij nu rustig en professioneel uit naar een eindstand van 23-16.

Met nog één wedstrijd te gaan tegen hekkensluiter Atomium sluit EHC een wisselvallig seizoen af met een reeks sterke wedstrijden die zal worden bekroond met een plek stevig in de middenmoot.

De statistieken:

Uitslag: EHC – HVV ’70  23-16
Punten EHC:
Djimmy Nolet 9, Pim Hessing 4, Xaveer Obbens 3, Youri Verschut 3, Tim Lammers 1, Bart Vinkesteijn 1, Jobbe Heidt 1, Lennart Oorburg 1.

(Verslag Rik Hessing – Foto’s Don Wubben)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter