En weer is een auto in de brand gestoken in Voorburg. Nu op klaarlichte dag en in de directe nabijheid van een wijk- en dienstencentrum, een school en DAK-kinderopvang. Kort voor half vijf maandagmiddag werden bewoners in de Van Leeuwenstraat (in de wijk Bovenveen) en andere omwonenden opgeschrikt door een enorme explosie. In deze straat bleek ter hoogte van het wijk- en dienstencentrum De Groene Loper een zwarte auto met behulp van een vuurwerkbom te zijn opgeblazen.

De brandweer was snel ter plekke en kon voorkomen dat de auto helemaal in vlammen opging. Binnen de kortste keren stond de hele straat vol politie en hing een helikopter  boven het  gebied. De politie ging meteen op zoek naar de dader(s) en roept opnieuw de hulp van het publiek in. Ondertussen speelden aan de andere kant van de sloot, buiten het zichtveld van de opgeblazen wagen, de kinderen gewoon buiten.

Het incident is het zoveelste in een lange reeks van autobranden en vernielingen. Al sinds de jaarwisseling zijn zo’n tien wagens in de brand gestoken en diverse brievenbussen opgeblazen. De politie heeft een speciaal team geformeerd, dat onlangs nog drie jonge mannen heeft aangehouden. Die zijn inmiddels weer op vrije voeten. Een eerder opgepakt stel 16-jarigen dat zonder rijbewijs in een auto bij een brandhaard reed, is daags na de aanhouding vrij gelaten. Met de brandstichting van maandag is duidelijk dat de zaak nog niet is opgelost.

De brandweer moest niet alleen in de Van Leeuwenstraat in actie komen. Op ongeveer hetzelfde tijdstip knalden op de Stompwijkseweg twee auto’s frontaal op elkaar waarbij één van beide wagens het water van de Stompwijksevaart in schoot. De bestuurster van die wagen kon door  omstanders uit het water worden gehaald. De auto werd door een kraanwagen van de brandweer uit de vaart getakeld.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter