De Groenste tuin van Leidschendam-Voorburg is te vinden aan het Soomerlustplein in Voorburg. Het CDA had een wedstrijd voor de Groenste tuin van Leidschendam-Voorburg uitgeschreven. In totaal hebben 10 deelnemers hun tuin aangemeld. De jury vond de tuin van Ine en Noud het mooist, omdat er veel planten, bloemen en bomen staan en er drie vijvers zijn. Vanwege het succes, wil het CDA elk jaar de prijs voor groenste tuin gaan uitreiken. Maarten Jansen, CDA-kandidaat voor het Hoogheemraadschap Delfland: ,,Door klimaatverandering en nieuwbouw is er behoefte aan extra ruimte voor water. Het Hoogheemraadschap Delfland zorgt er voor dat iedereen droge voeten houdt. Maar ook inwoners zelf kunnen wat doen, bijvoorbeeld door minder tegels in de tuin of een regenton. Doordat tuinen makkelijker water vast kunnen houden zorgt het ook voor minder overlast bij hevige buien en voor koelte in warme zomers. Daar hebben ook de buren plezier van. Bovendien zorgt een mooie en groene tuin ook voor veel insecten en vogels, wat goed is voor de natuur in de buurt.”

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter