Nieuws
Vragen over sociale woningbouw Overgoo

GroenLinks-gemeenteraadslid Natalie Reijnders wil van B&W weten of het juist is dat er voor 2022 – dat wil zeggen onder deze coalitie – geen sociale woningen worden gebouwd op bedrijfsterrein Overgoo in Leidschendam. Zij baseert zich daarbij op een bericht van Vlietnieuws van gisteren. Het raadslid vraagt meteen informatie over de stand van zaken aangaande de sociale woningbouw aan de Rijnlandlaan, in Klein Plaspoelpolder en aan De Star. Ook wil zij weten wat er geworden is van de door wethouder Juliette Bouw in het najaar van 2018 beloofde ‘taskforce’ die voor een versnelling van de sociale woningbouw moest gaan zorgen, alsmede de gemaakte afspraken met die ‘taskforce’. Destijds gaf de wethouder aan dat er 423 sociale woningen gebouwd zouden gaan worden in de periode 2019 – 2025 waarvan 188 door ontwikkelaars en de rest (235) door de woningcorporaties. Later corrigeerde de wethouder dat laatste getal naar 205. In haar berekening telde Bouw 130 sociale woningen voor Overgoo, mee.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter