Zo kan het dus ook; in buurgemeente Den Haag worden deze week tuintjes gemaakt bij containerparken. Net als bij ons. Alleen gebruiken ze in die stad echte bloemen. Wethouder Liesbeth van Tongeren: ,,In Den Haag zijn we hard bezig om van afval weer bruikbare grondstoffen te maken. Het is belangrijk dat bewoners hun afval gescheiden, maar ook netjes weggooien. De tuintjes maken het straatbeeld groener, vrolijker en mooier, maar zorgen er ook voor dat er minder afval naast de bakken neergezet wordt.” Tijdens de opening werd het tuintje officieel overgedragen aan de betrokken bewoners die het gaan onderhouden. Daarnaast werden bloembollen geplant die in het voorjaar voor extra fleurigheid gaan zorgen. Den Haag is de eerste stad die gebruik maakt van echte bloemen, in plaats van plastic bloemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter