Nieuws
Gemeente wil snel nieuwe trams op lijn 6

B&W juichen de aanschaf van de – onlangs door Vlietnieuws gemelde – nieuwe HTM-trams toe. Men vraagt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om daarbij de mogelijkheid te onderzoeken om de inzet van het nieuwe materieel op lijn 6 te versnellen. Het college hecht groot belang aan het toegankelijk maken van de tram in Leidschendam-Noord en verwacht daarnaast een grotere toestroom van reizigers met de komst van The Mall of the Netherlands en de uitbreiding van ziekenhuis Antoniushove. De nieuwe trams worden lager en breder dan de huidige modellen en kennen een gelijkvloerse instap. Het is nog niet duidelijk of het huidige railnet van lijn 6 en de bijbehorende perrons meteen geschikt zijn voor de nieuwe rijtuigen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter