B&W moeten het oplaten van ballonnen in de gemeente verbieden. Dat verbod moet nog voor Koningsdag – 27 april – ingevoerd worden. Dat bepleit het GroenLinks-gemeenteraadslid Hanneke Dominicus. Zij baseert zich op gegevens van de Stichting Noordzee. Medewerkers van die Stichting vinden per 100 meter stand restanten van twaalf ballonnen. Dat is volgens Dominicus ‘hartstikke veel’. Vogels, vissen en zeezoogdieren kunnen in de ballonnen stikken en in de linten verstrikken, en de ballonresten dragen bij aan de plasticsoep, stelt het raadslid. Zij wijst erop dat zeventien procent van de gemeenten al een ballo- oplaatverbod kent en nog eens 20 procent een ontmoedigingsbeleid. Leidschendam-Voorburg heeft echter geen beleid ter zake en het raadslid wil daar een einde aan maken. Zij heeft haar verzoek in schriftelijke vragen aan B&W vervat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter