De organisatie Nederland Zoemt heeft Leidschendam-Voorburg benoemd tot Bijvriendelijke gemeente.  Gisteren onthulde wethouder Astrid van Eekelen, het bord van Bijvriendelijke gemeente en een bijenhotel in pluktuin Spinozahof in Voorburg. Daarnaast plantte zij, op Nationale Boomfeestdag, een nieuwe tamme kastanjeboom. Voor de gelegenheid kreeg de wethouder hulp van groep 2 van basisschool De Driemaster. Ook de provincie Zuid-Holland stelt een bijenhotel beschikbaar. Deze komt in Leidschendam.

De gemeente past duurzaam beheer toe op het groen, en het onderhoud richt zich op biodiversiteit. Er wordt gekeken welke meerwaarde planten hebben voordat ze in de grond gaan. Het gaat er dus niet alleen om of ze er mooi uit zien, maar ook of ze een bijdrage leveren aan de bijen, vlinders en insecten. Inwoners helpen daarbij. Elke tegel die eruit gaat en waar een plant voor terugkomt, is niet alleen goed voor de afvoer van regenwater, maar ook voor de biodiversiteit.  Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tachtig procent van de voedselgewassen wordt bestoven door insecten als de wilde bij. Wilt u graag meer weten over de bijen? Op www.nederlandzoemt.nl staat alle info.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter