Nieuws
Gasleiding onder kinderopvang

D66 maakt zich zorgen over de aanwezigheid van een hoge druk gasleiding onder de plek waar de gemeente een kinderopvang voor 216 mensen wil toestaan. Het gaat daarbij om de voormalige Opstandingskerk, Rembrandtlaan 62 in Voorburg.

D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti heeft vragen over de zaak gesteld nadat zijn partij informatie kreeg over de hoge risico’s van de gasleiding. Vanwege die risico’s kreeg een lokale organisatie voor kinderopvang volgens het gemeenteraadslid vijf jaar geleden het dringende advies geen vergunning aan te vragen voor kinderopvang op die plek.

Nu heeft een niet nader bekend gemaakte organisatie wel vergunning ontvangen voor het starten van kinderopvang in het oude kerkgebouw. Mathlouti wil van B&W horen hoe dat mogelijk is en welke procedures daarbij gehanteerd zijn.

Indien de gasleiding een risico vormt wil het raadslid weten of de organisatie die nu wel vergunning heeft gekregen daarvoor gewaarschuwd is. Tevens wil hij horen welke risico’s de bewoners van woonzorgcentrum Het Anker lopen dat vlak naast de kerk staat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter