Nieuws
Servicecentrum gemeente op zaterdagochtend open

Het Servicecentrum van de gemeente is deze week voor het eerst ook op zaterdag open. Dat gebeurt van 10:00 tot 12:00 uur. De openstelling van het Servicecentrum op zaterdag is een proef die een half jaar duurt; tot 31 augustus. Op basis van de ervaringen en de mate waarin er gebruik van wordt gemaakt, bekijkt de gemeente of de openstelling definitief wordt en of er meer diensten en producten worden aangeboden op zaterdag.

Een afspraak maken kan online of door te bellen naar 14 070. Men kan op zaterdag terecht voor een paspoort/ ID-kaart (aanvragen en ophalen) en het aanvragen en ophalen van een rijbewijs. Alle overige diensten zijn alleen door de week mogelijk. Wethouder dienstverlening, Nadine Stemerdink zegt over de proef: ,,Werk, kinderen, sport, school. Alle dagen zijn druk. Door op zaterdag open te gaan maken we het voor onze inwoners makkelijker om zaken met de gemeente te regelen.” De wethouder zal zaterdag zelf de ‘opening’ verzorgen.

De opening van het Servicecentrum op zaterdag is deels een goedmakertje voor het feit dat de gemeente het servicepunt in de Voorburgse Herenstraat op 1 januari sloot. Het bestond twee jaar maar volgens de gemeente nam de belangstelling onder burgers om daar zaken te doen af terwijl de kosten (75.000 euro per jaar) te hoog waren.

.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter