De gemeente is verheugd dat er in ieder geval de komende twee jaar een huisartsenpost bij ziekenhuis Antoniushove komt. Wethouder Juliette Bouw: ,,Goede, bereikbare zorg voor onze inwoners vinden we heel belangrijk. De gemeenteraad en het college hebben zich daarom de afgelopen tijd hard gemaakt voor een huisartsenpost in onze gemeente. We zijn enorm blij dat deze er nu komt.”

Robert Jansen, voorzitter raad van bestuur van huisartsenorganisatie Hadoks, maakte eerder deze week bekend dat de huisartsenpost (HAP) in ieder geval de komende twee jaar naar Antoniushove komt. Momenteel is er een HAP gevestigd bij het Bronovo ziekenhuis in Den Haag. Vanwege de geplande sluiting van de eerste hulp post en het ziekenhuis, gaat de HAP per 1 juli naar een nieuwe locatie. De komende weken wordt besloten of de huisartsenpost hier permanent blijft, of dat deze op termijn naar het KJ44-gebouw in Leidschendam verhuist.

Overigens lijkt het er op dat Jansen voor zijn beurt heeft gesproken. Het bestuur van Hadoks heeft donderdag over de zaak gesproken. Men besloot eerst de aangesloten huisartsen nog eens te raadplegen voordat men definitieve besluiten wil nemen. Die huisartsen komen pas over twee weken bijeen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter