Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Uithuilen en opnieuw beginnen. Onder dit motto mogen de lokale voetbalclubs – de VV Wilhelmus uitgezonderd want die won afgelopen zondag – dit weekeinde weer proberen punten te verzamelen.

Forum Sport treedt in zaterdag 1B op eigen terrein aan tegen de VV Brielle. De Voorburgers staan zesde in de stand, de mannen uit Brielle achtste. Beide teams verloren vorig weekeinde. Forum Sport met 1-0 van Die Haghe, Brielle met 2-0 van Rijsoord. Beide ploegen hebben de vorm niet. Uit de laatste vijf duels haalden ze acht (Forum Sport) en 4 punten. Trainer Bas Steffens is elk weekeinde wel weer ontevreden over het een of ander in het spel van zijn team, maar echt beter wordt het tot nu toe niet. In Brielle ging Forum Sport nog met 2-1 onderuit. Aftrap op sportpark ’t Loo 14.30 uur.

SEV heeft in zaterdag 4C koploper Ariston inmiddels tien punten zien weglopen, en daarmee ook de eigen titelkansen. De laatste twee wedstrijden verloren de mannen van trainer Dennis Luhulima. Zaterdag komt Haagse Hout (de nummer 9) in Leidschendam op bezoek. De angstgegner van SEV. In het Haagse Mariahoeve leed SEV dit seizoen de eerste nederlaag bij Haagse Hout. Tegen een agressief spelende thuisploeg gingen de groenwitten met 3-0 ten onder. Dezelfde speelstijl zal de Haagse ploeg ook nu ten toon spreiden. Aan SEV de taak daar nu beter mee om te gaan. Haagse Hout is bovendien in vorm: de laatste twee wedstrijden werden niet verloren. Start van het duel aan de Kastelenring 14.30 uur.

Zondag hoofdklasser RKAVV staat voor de zoveelste ‘moeten we winnen-wedstrijd’.  De Leidschendamse ploeg treft in Vlissingen de lokale VC. Het is een strijd van de nummer 14 tegen de nummer 13 (RKAVV). De thuisploeg heeft uit 18 wedstrijden 12 punten gehaald. De bezoekers speelden twee keer meer en vergaarden acht punten meer. Veel zegt het allemaal niet. Thuis ging RKAVV nog kansloos met 0-3 onderuit tegen VC Vlissingen. Dat was één van de drie zeges die de Zeeuwen tot nu toe boekten in deze competitie. De bal gaat om 14.00 uur rollen.

Stompwijk’92 zit in zondag 2C in de hoek waar de klappen vallen. In maar één van de laatste vijf wedstrijden werden er punten gepakt. Men staat nu 13e en dat is een degradatieplek. Gelukkig is de marge naar een veilige tiende stek nog maar twee punten. Zondag komt HVV Laakkwartier langs: de nummer 9. Ook die ploeg wist van de laatste vijf ontmoetingen er maar één te winnen. De rest waren allemaal nederlagen. In Den Haag werd het eerder in deze competitie 1-0 voor de thuisploeg. Voor Stompwijk wellicht een extra motivatie. Op sportpark Meerhorst fluit de scheids om 14.00 uur voor het begin.

De VV Wilhelmus treft zondag in 3Hoog een oude bekende uit de halve competitie in 3C: Full Speed uit Delft. Destijds wonnen de Voorburgers daar met 0-2. Die prestatie mag men nu zondag proberen te herhalen wil men de droom van promotie naar de tweede klasse waar maken. Full Speed staat op 3 punten uit 2 wedstrijden. Doelsaldo 10-4. De VV Wilhelmus behaalde zes punten, doelsaldo 9-2. De confrontatie in Delft start om 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter