De Tramweg Stichting gaat weer met haar historische trams de rails op. Dat gebeurt in ieder geval op zondag 24 maart, en bij veel belangstelling ook op 31 maart. Er wordt de eerste zondag gereden met zowel de gele als de blauwe tram. De tweede dag is alleen geel. De voertuigen zullen zoveel als mogelijk de route van de oude lijn 10 volgen. Dus van het Statenkwartier naar station Voorburg.

Op zondagmiddag 24 maart rijdt de Tramwegstichting depot Scheveningen twee ritten met een historische gele HTM-tram en met de grote Blauwe tram A 106 van het Statenkwartier naar Station Voorburg. De route zal deels het traject volgen van de voormalige HTM-tramlijn 10 welke in december 2011 is opgeheven. De opbrengst is ten bate van de restauratie van het oudste inzetbare Nederlandse tramrijtuig, de HTM 402 uit 1896 en de NZH-aanhangwagen B 37 van de blauwe tram. Bij voldoende belangstelling wordt deze rit op zondag 31 maart herhaald.

Er zijn 2 ritten welke om 13.00 en 15.00 uur vertrekken van het zijperron bij het eindpunt van tramlijn 16 aan de Statenlaan in het Statenkwartier in Den Haag. Bij Station Voorburg is een korte pauze voor het maken van foto’s. De rondrit duurt ongeveer 1 uur en 45 minuten. De ritprijs voor deze rondrit bedraagt € 15 per persoon.  De Gele tram heeft 20 (HTM 77) of 30 (HTM 58) plaatsen.De Blauwe tram heeft 25 plaatsen.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar rit-ts-schev15@hotmail.com en geef daarbij uw voorkeur aan voor de rit van 13.00 of 15.00 uur alsmede voor een plaats in de gele of blauwe tram. Vervolgens ontvangt u bericht hoe u kunt betalen, na betaling bent u verzekerd van een zitplaats. Meer informatie over de Tramwegstichting, onze trams, activiteiten en tramritten kunt u vinden op de website www.tramwegstichting.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter