Nieuws
Minder geld LHBTQI+ beleid

B&W trekken minder geld uit voor het zogenoemde LHBTQI+ beleid: beleid gericht op steun, sociale acceptatie en veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, queers en intersekse personen.  Het jaarlijkse budget gaat van 90.000 naar 67.000 euro. Dat blijkt uit het Meerjarenplan LHBTQI+ dat B&W aan de gemeenteraad hebben gezonden.

Het beleid op zich wordt niet gewijzigd; het beleid van vorige college’s van B&W wordt doorgetrokken. Accenten liggen op aanpak van discriminatie, acceptatie en geëmancipeerd zijn (kunnen zijn wie je wil). Voorlichting aan jongeren, veiligheid en acceptatie in zorginstellingen, veilig sportklimaat en zichtbaarheid in de openbare ruimte vormen de voornaamste doelen.

De gemeente, zelf een zogenoemde Regenbooggemeente, werkt samen met COC Haaglanden, Stichting inclusie en discriminatiebestrijding, Sport en Welzijn, welzijnsorganisatie Woej en de bibliotheken.

Dit jaar wordt er nog 90.000 euro aan het beleid gespendeerd. Daarvan is 23.000 euro geld dat uit 2018 overbleef. Met ingang van 2020 gaan de jaarlijkse uitgaven naar 67.000 euro. Overigens kosten de acties die de organisaties uitvoeren dit jaar maar 76.000 euro, zo blijkt uit het Uitvoeringsplan. Waar de resterende 14.000 euro aan worden besteed is onduidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter