Het waaide zaterdag zo hard, dat wethouder Astrid van Eekelen slechts symbolisch de start van het molenseizoen bij De Vlieger kon verrichten. Om de vang echt te lichten, was het te gevaarlijk. Daarom ging de wethouder samen met molenaar Bram Zonderop, bestuur, vrijwilligers en bezoekers snel naar binnen om daar rond de kijken. De wethouder kreeg te horen dat de nog steeds werkende museummolen bijna 400 jaar bestaat.

Mevrouw Van Eekelen wilde de bedstee uitproberen en stelde vast dat de mensen zittend gingen slapen. Vroeger was men bang dood te gaan als men liggend sliep. Molenvrijwilliger Aart Struijk gaf de wethouder vervolgens een rondleiding. De keuken, provisiekasten en aanrecht zijn nog steeds in oorspronkelijke staat. Ook de kakdoos werd geopend. Men was vroeger in deze ruimte snel klaar met de koude buitenlucht zittend boven de sloot.

Iedereen kan de molen van binnen bekijken, op de woensdag- en zaterdagmiddagen en voor groepen op afspraak met de molenaar.  (foto’s Ot Douwes)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter