Nieuws
Haagse bedrijven naar Leidschendam-Voorburg

Het stadsbestuur van Den Haag wil met de collega’s in Leidschendam-Voorburg gaan praten over projecten rondom kennis en innovatie alsmede over het creëren van bedrijfshuisvesting. Dat blijkt uit de Economische Visie die de Haagse wethouders Richard de Mos en Saskia Bruines in concept hebben laten opstellen.

In het stuk gaat het om de Haagse economische ontwikkeling tussen nu en 2030. Den Haag moet in alle sectoren en op alle gebieden meer doen en beter worden, zo is de rode draad. Tegelijk wordt geconstateerd dat  de stad ‘op slot’ zit zonder voldoende ruimte.

In de Visie gaat het onder meer over het beter benutten van de voordelen in de agglomeratie (de schil van gemeenten rondom Den Haag) en meer dingen samen doen in de regio. Juist in regionaal verband zijn er kansen, zo stellen de twee Haagse wethouders.

Daar waar het gaat over bedrijfsterreinen is er tot 2030 behoefte aan 250.000 tot 450.000 vierkante meter extra. Den Haag zelf kan maar 175.000 vierkante meter ‘ophoesten’. Er moet dus naar nieuwe plekken gekeken worden ‘onder andere in de regio’. De Mos en Bruines spreken daarbij over ‘grootschalige’ projecten langs uitvalswegen.

Om de kracht van de agglomeratie te benutten moet er samengewerkt worden, onder andere met Leidschendam-Voorburg, zo wordt in het stuk aangegeven. Die samenwerking is ook nodig om de Haagse visie te realiseren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter