Nieuws
Voetbalweekeinde: Spanning alom

In alle wedstrijden die de lokale voetbalclubs afwerkten spande het erom. Het resultaat: drie zeges en twee gelijke spelen. Een veel sterker RKAVV liet zo twee punten liggen in Vlissingen terwijl de VV Wilhelmus twee punten verspeelde door in blessuretijd nog de gelijkmaker binnen te krijgen.

Forum Sport – VV Brielle 1 –  0

Als Tom Bijen een stappenteller op zak zou hebben gehad, dan was de meter van het apparaat waarschijnlijk nog voor de pauze al op hol geslagen. Kilometervreter Tom Bijen greep zaterdag, mede door de overvolle ziekenboeg bij Forum Sport, zijn kans.

De 20-jarige Bijen was overal en dreef met name de bedaarde dertigers van Brielle soms tot wanhoop. ,,Die opdracht had ik ook meegekregen van de trainer. Ze dolspelen en dat is aardig gelukt’’, glunderde hij na afloop tevreden.

Dat juist van de voet van Bijen ruim een kwartier voor tijd de winnende goal voor de thuisclub tot stand kwam, gold dan als extra en vooral verdiende beloning. Een wonderschone en niet in de laatste plaats uitgekiende treffer. Rekening houdend met de stormachtige wind, die dwars over het veld stond, gaf de nummer tien de bal een dusdanige curve mee, waarop de Brielle-goalie zich volledig op verkeek. ,,Hier is donderdag volop op getraind. Ik wist wat ik deed.’’

En voor de rest? De stormachtige wind maakte goed voetbal op Sportpark ’t Loo volstrekt onmogelijk. Hoge ballen, die soms als een boemerang de spelers om de eigen oren vlogen, zorgden soms voor koddige taferelen. Beide partijen hadden er last van. En met een thuisploeg die, gelet op het aantal kansen, de meeste aanspraak op de winst maakte.

Overige uitslagen:

SEV – Haagse Hout 3 – 2 (3e Kevin Blommestijn, 45e Valentijn Ebbers, 80e Thomas LoMonaco. Rust 2-2)

VC Vlissingen – RKAVV 0 – 0

Stompwijk’92 – HVV Laakkwartier 4 – 2 (16e Nick Ammerlaan, 61e Nick Ammerlaan, 87e Enrico Geus, 90e Nick Ammerlaan. Rust 1-1)

Full Speed – VV Wilhelmus 2 – 2 (18e Kevin Besamusca, 53e Jake Smart. 80e 1-2, 95e 2-2)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter