Nog even terug naar NLdoet. Ook dit jaar was GBLV actief tijdens NL Doet. Samen met betrokken buurtbewoners werden klussen geklaard voor Wijkvereniging Damsigt op het terrein van het recent gerenoveerde wijkgebouw De Boot. En www.samendewereldschoon.nl van Loesje heeft  het Park ’t Loo bij de Spinozalaan in Voorburg schoon gemaakt. Loesje heeft samen met Water Natuurlijk en meer dan 25 vrijwilligers in 1,5 uur 30 zakken vol met zwerfafval in het park verzameld.

Leden van Lionsclub Voorburg staken de handen uit de mouwen bij wijkvereniging Damsigt. Er werden tafels en stoelen geschuurd en gelakt en de tuin werd geschoffeld en van nieuwe planten voorzien. Ook zijn tafels aan de onderkant voorzien van een isolatielaag voor een betere akoestiek in de grote ruimten. D66 was actief bij woonzorgcentrum Schoorwijck in Leidschendam waar men het terras schoonmaakte en opknapte.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseerde het Oranjefonds weer NLdoet.  In Leidschendam-Voorburg en Stompwijk hielpen 275 vrijwilligers 27 organisaties bij uiteenlopende klussen en activiteiten. Er waren vrijwilligers actief met bijvoorbeeld het vullen van plantenbakken en het opknappen van tuinen; muren werden voorzien van een vrolijk kleurtje en er werd genoten van lekkers bij een gezellige high tea. Uiteraard waren de organisaties ontzettend blij met de helpende handjes tijdens NLdoet, maar ook de vrijwilligers leverde het veel op, zoals nieuwe contacten, iets kunnen betekenen voor een ander en niet te vergeten: heel veel gezelligheid met elkaar!

‘,,Vrijwilligerswerk kan een kleine moeite zijn, maar met veel betekenis voor een ander. Ze zijn het kloppend hart van de samenleving. Wij hebben grote waardering voor de vele vrijwilligers die zich op tal van plaatsen belangeloos inzetten. De dankbaarheid die je daar voor terugkrijgt is de mooiste beloning”, aldus Burgemeester Klaas Tigelaar. (foto Ap de Heus)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter