Dit is het programma van Theater Ludens voor de komende periode.  U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Dinsdag 26 maart: Matinee / Cinema + / The Party (VS 1968). Aanvangstijd: 13.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Peter Sellers en Claudine Longet. Dolkomische grappen vormen de hoogtepunten in deze losjes opgebouwde film over een sjiek Hollywoodfeestje dat bijgewoond wordt door een stuntelende Indiase acteur Hrundi V. Bakshi (Sellers), waar hij niet voor uitgenodigd was. Blijft niet helemaal tot het laatst overeind, maar bevat enkele gedenkwaardige momenten, vooral als Sellers naar de wc wil. Scenario van de regisseur, Tom Waldman en Frank Waldman. Camerawerk van Lucien Ballard.

Dinsdag 26 maart: Cinema + / La Villa (Frankrijk 2017). Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Drama van Robert Guédiguian. Met o.a. Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan en Anaïs Demoustier. In een dorpje aan de kust bij Marseille komen een aantal broers en zussen sinds jaren weer samen met hun ernstig zieke vader. Tijdens hun rendez-vous komen herinneringen bovendrijven, maar moet er ook plaats gemaakt worden voor verandering.

Woensdag 27 maart: Lezing door Else Marie van den Eerenbeemt. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: 12,50 (eenheidsprijs). Een avond met Else-Marie van den Eerenbeemt, moeder – dochter: een krachtig en kwetsbaar verbond. De kracht en de kwetsbaarheid tussen drie generaties vrouwen: grootmoeders, moeders en dochters. In de lezing wordt de familiedynamiek in de levenscyclus vanuit het drie generatie perspectief belicht. Thema’s die onder meer aan bod komen zijn geboorte, puberteit, partnerkeuze en je plaats in het gezin. Maar ook de verhouding met vaders, een kinderwens, mantelzorg, rouw en verzoening. Else-Marie van den Eerenbeemt is familietherapeut, specialist familieverhoudingen, docent intergenerationele familiedynamiek, publicist en onderzoeker op het gebied van de ouder-kind relatie. Ze geniet bekendheid door haar lezingen, interviews, masterclasses en workshops in Nederland en in Vlaanderen, haar bijdragen aan diverse informatieve radio/tv programma’s, columns, en artikelen in dagbladen en (vak)tijdschriften over familiekwesties in de levensloop. Tijdens deze avond is er ook ruimte voor vragen uit het publiek. Deze lezing organiseren Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet gezamenlijk in het kader van de Boekenweek 2019.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter