Met de snelheid waarmee zij in haar eerste seizoen in de Eredivisie tegenstanders voorbij flitste, bezorgde Chasity Grant menig opponent een acute verkoudheid. Dit seizoen probeert de TGV van ADO Den Haag Vrouwen haar acceleratievermogen nog beter in te zetten.

Vrijdag 25 januari van dit jaar was een memorabele dag in het voetballeven van Chasity Grant. Toen zij die avond direct na een bloedstollende bekerthriller tegen Eredivisie-koploper PSV haar telefoon pakte om haar familie te laten weten dat zij met ADO Den Haag Vrouwen de volgende ronde had bereikt ( https://www.youtube.com/watch?v=enp6WxHqF6s), bleek haar mailbox geëxplodeerd met ander goed nieuws. In haar woonplaats Schiedam was zij uitverkozen tot sporttalent van het jaar 2018 en haar moeder had de daarbij behorende trofee in ontvangst genomen.

Die onderscheiding maakte Chasity ,,super trots.’’ Als supersnelle rechtsbuiten vestigde Chasity zowel bij ADO Den Haag als Nederland onder 17 en onder 19 de aandacht op zich. De stem van het publiek gaf in de verkiezing uiteindelijk de doorslag. ,,Het is leuk dat veel mensen achter je staan en op jou hebben gestemd. Vrienden hebben daar ook aan bijgedragen, want zij zetten veel van mij op Facebook.”

Na een veelbelovend eerste jaar in het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen maakte Chasity vorig seizoen rapper dan gepland de overstap naar de hoofdmacht. De Eredivisie leerde haar direct kennen als een sneltrein die met doelpunten (3) en assists (3) het nodige bijdroeg aan de Haagse productie. Met Nederland onder 17 bereikte zij de eindronde van het Europees Kampioenschap in Litouwen. Met de opgedane ervaring wil Chasity dit seizoen extra gas geven. ,,In mijn eerste seizoen had ik nog geen idee tegen welke tegenstanders ik kwam te spelen en wat ik daar het beste tegen kon doen. Nu weet ik wel hoe de verdedigers tegenover mij spelen en hoe ik daar het beste op kan inspelen.”

Chasity streeft er naar om zich elk seizoen verder te verbeteren. ,,Waar ik nu erg mee bezig ben, is hoe ik nog beter gebruik kan maken van mijn snelheid. Vorig seizoen wachtte ik nog wel eens te lang met het maken van een actie. Nu ben ik al voor ik de bal krijg bezig met wat ik kan doen en probeer ik niet te twijfelen.” Chasity heeft ook geleerd sneller om te schakelen en direct weer druk te zetten bij balverlies. ,,Ik heb nog wel eens last van een treurmomentje na balverlies, maar het gaat nu steeds beter.”

Met een nog productievere Chasity (tot nu toe 4 goals en 7 voorbereide treffers) plaatste ADO Den Haag Vrouwen zich voor de play-offs om het landskampioenschap en is ook doorgedrongen tot de halve finale van het toernooi om de KNVB-beker. Chasity hoopt zich met Nederland onder 19 tevens volgende maand te plaatsen voor de EK-eindronde in Schotland. De resultaten van een oefentoernooi in La Manga stemmen haar optimistisch. ,,Wij hebben daar goede wedstrijden gespeeld tegen China (2-1) en Schotland (4-1) en met 2-0 gewonnen van Spanje, dat vorig jaar Europees kampioen werd.”

Chasity scoorde op het toernooi tegen China, maar werd na terugkeer in Nederland door de griep geveld. Inmiddels is zij daarvan hersteld en klaar om in de laatste maanden van het seizoen de gashendel helemaal open te draaien. ,,Kampioen worden is misschien lastig, maar we willen met ADO Den Haag wel zo hoog mogelijk eindigen in de play-offs. En ik hoop dat wij de beker kunnen winnen. De halve finale tegen PEC Zwolle wordt niet makkelijk, maar wij hebben na de competitienederlaag daar ook nog wat recht te zetten.”

ADO Den Haag Vrouwen neemt het vanavond (dinsdag 19 maart) in het Cars Jeans Stadion op tegen titelverdediger Ajax. De aftrap is om 19.30 uur.

(Tekst Roeland Gelink. Foto Peter Looijen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter