Morgen, woensdag 20 maart, vinden de verkiezingen plaats voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Treinreizigers kunnen onderweg een stem uitbrengen op 69 stations. In veel steden is het station traditiegetrouw één van de drukst bezochte stembureaus. Met een geldige stempas en identiteitsbewijs kunnen inwoners binnen hun gemeente op een stationslocatie met een stembureau stemmen. Met een aangevraagde kiezerspas kan in de gehele provincie gestemd worden. Dankzij het stemmen op stations kunnen reizigers eenvoudig onderweg naar werk of school een stem uitbrengen. De waterschapgrenzen kunnen afwijkend zijn van de provinciegrenzen. Voor stemmende reizigers is het slim vooraf na te gaan of voor beide verkiezingen op hetzelfde station gestemd kan worden. De gemeenten zijn verantwoordelijk voor het inrichten van de stemlokalen. NS en ProRail maken het voor gemeenten mogelijk om dit op stations te doen. Voor een actueel overzicht van de deelnemende stembureaus op stations en de openingstijden per locatie kunnen reizigers terecht op ns.nl/stemmen en via de Reisplanner Xtra app.
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter