Stichting Aquarius houdt vrijdag 22 maart de 11e editie van Wereld Water Dag. Met hulp van gemeenten, provincie en sponsoren wordt elk jaar op Wereld Water Dag een waterweg schoon gemaakt. Dit jaar wordt 45 km aan rivieren en kanalen schoon gemaakt, van het stadhuis van Leiden tot het stadhuis van Rotterdam. Dat betekent dat ook De Vliet bij Leidschendam-Voorburg kan rekenen op een schoonmaakbeurt. De gemeente biedt de vrijwilligers tussen 12:00 en 13:00 uur een ‘Schoon Water Lunch’ aan bij Bistro Nr. 11 in Leidschendam.

Wethouders Nadine Stemerdink en Astrid van Eekelen zijn bij de lunch aanwezig. ‘Het is geweldig dat de deelnemers aan de Wereld Water Dag zich vrijwillig inzetten om de Vliet en haar oevers schoon te houden. Zij zijn daarmee een voorbeeld voor anderen. Als iedereen af en toe wat zwerfafval opraapt en in de prullenbak gooit, dan blijft Leidschendam-Voorburg een fraaie en duurzame woongemeente’, vindt het duo bestuurders in koor.

Sichting Aquarius is een non-profit organisatie die aandacht vraagt voor schoon water door middel van uiteenlopende evenementen. De organisatie zoekt nog deelnemers of begeleiders die mee willen helpen zwerfafval op te ruimen langs de oevers van de Vliet. Voor inzamelmaterialen wordt gezorgd. Het parcours langs de gemeente Leidschendam-Voorburg is in stukken van ongeveer twee kilometer opgedeeld en begint bij de Vlietlandbrug (Rietpolderweg 12) en eindigt bij de Oude Tolbrug in Voorburg. Meer informatie over de Wereld Water Dag en de mogelijkheid om aan te melden als deelnemer is te vinden op www.wereldwaterdag.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter