Het Harmonieorkest van muziekvereniging St. Caecilia zet zondag 7 april de reeks Matineeconcerten voort met een geheel Amerikaans programma. Onder leiding van hun nieuwe dirigent Swen Zuiderwijk geven zij een gevarieerd optreden met stukken van verschillende Amerikaanse componisten. Populaire filmmuziek afgewisseld met popmuziek en klassieke harmoniemuziek vormen samen een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Om de toeschouwers een beetje in de stemming te brengen voor het concert, zal ook de aankleding geheel in American Style zijn, inclusief donuts en hotdogs. Het concert begint om 14:30 uur in Marcanto Muziekcentrum aan de Groene Zoom 11. De toegang is gratis.

De Amerikaanse blaasmuziekcultuur is minder breed dan de Nederlandse. Omdat met name op Amerikaanse highschools muziek wordt gemaakt en Amerikanen veel minder dan hier in Nederland ook na de middelbare schooltijd orkesten vormen, zijn veel Amerikaanse componisten bij ons relatief onbekend. St. Caecilia gaat daar op het concert van 7 april verandering in aanbrengen. Het orkest speelt een gevarieerd programma met werk van componisten als Steven Reineke, Samuel Hazo en Robert Smith. Tekenend voor hun stijl van componeren is het beeldende karakter van de werken en de vele ritmische wisselingen. St. Caecilia vult het programma aan met andere typisch Amerikaanse muziek, zoals filmmuziek van John Williams en nummers van Frank Sinatra.

Voor meer informatie zie de website https:// stcaecilia.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter