Nieuws
Gemeente pakt bejaarde huurster aan

Een bejaarde huurster van een woning in Voorburg wordt door de gemeente aangepakt omdat diezelfde gemeente niet in staat is contact te  krijgen met de eigenaar van het pand en de grond. De dame in kwestie is in de tachtig en woont in de wijk Essesteijn. De gemeente wil dat zij een stukje grond (‘snippergroen’) dat volgens de gemeente ten onrechte bij de tuin is getrokken, huurt of ‘schoon’ teruggeeft aan de gemeente. Daarbij erkent de gemeente dat de dame huurster is en dus eigenlijk niet verantwoordelijk.

De woning en de grond zijn eigendom van de Stichting bewaring Voorburg. ‘Wij hebben geprobeerd in contact te komen met uw verhuurder. Helaas hebben wij geen contact kunnen krijgen met de Stichting bewaring Voorburg. Daarom willen wij graag afspraken met u maken om  het gebruik van de gemeentegrond te regelen’, zo staat in een brief die de bejaarde huurster kreeg. Volgens de gemeente heeft de huurster twee mogelijkheden: het huren van de grond voor 8,75 euro per vierkante meter gedurende drie jaar. Daarna gaat de prijs naar 15 euro per vierkante meter. De andere optie is het teruggeven van de grond, aldus de gemeente.

De huurster krijgt drie weken de tijd om te beslissen. Deze termijn ging in op de dag dat de gemeente de brief tekende: 15 maart. Daarbij voegde de gemeente ook een foto met grensaanduidingen.

De voorzitter van de werkgroep snippergroen in de wijk Essesteijn, Dolf Goudart, heeft geen goed woord over voor de handelwijze van de gemeente. ,,Het is een schande. Omdat ze de verhuurder niet kunnen traceren, belagen ze nu de huurders.’’

,,In de zaken van de huiseigenaren heeft de gemeente, noch de huisadvocaat tot nu toe kunnen aantonen waar de erfgrenzen lopen. Er word gedreigd met processen en proceskosten voor rekening van de burger. Alles om de burgers te intimideren en onder druk te zetten. De burgemeester houdt zich afzijdig en de wethouder kijkt de andere kant op. Het is een misselijkmakend tafereel dat zich hier afspeelt en geeft geen enkele blijk van compassie met de inwoners van onze heerlijk gemeente.’’

De Stichting is een beleggingsmaatschappij gehuisvest in een kantoorgebouw in Amsterdam, direct aan de zuid as. Volgens de registers van de Kamer van Koophandel werd de Stichting eind 2006 opgericht. Er zijn twee bestuurders: Anthonie de Haseth-Möller en Jan Arend baron van Vos van Steenwijk. In de registers zijn postadres en telefoonnummer te vinden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter