Nieuws
Verdere inspanning voor lhbtqi+ acceptatie en emancipatie

De gemeente en haar partners gaan nog intensiever samenwerken om de acceptatie en emancipatie van lhbtqi+ personen in Leidschendam-Voorburg te vergroten. Hiervoor is een uitgebreid plan van aanpak gemaakt, waaraan de partijen de komende jaren uitvoering geven. Wethouder Stemerdink: “Een belangrijk onderdeel van het plan is het stimuleren van de dialoog. Niet alleen op de voor de hand liggende plekken zoals scholen en ontmoetingscentra. Ook daar waar het onderwerp minder zichtbaar is, bijvoorbeeld in zorginstellingen en geloofsgemeenschappen. Het is belangrijk dat een brede bewustwording en acceptatie ontstaan zodat iedereen kan zijn wie hij is met respect voor elkaars verschillen.” Om het uitvoeringsplan extra kracht bij te zetten en de meerwaarde van de gezamenlijke aanpak te benadrukken, presenteren de partners het plan binnenkort ook aan de gemeenteraad.

Het plan van aanpak bestaat uit het gemeentelijk meerjarenplan lhbtqi+ 2019-2022 en het uitvoeringsplan 2019 van de uitvoeringspartners. Stichting Sport en Welzijn, COC Haaglanden, Stichting inclusie en Discriminatiebestrijding, Woej en Bibliotheek aan de Vliet beschrijven hierin welke activiteiten zij het komend jaar uitvoeren, met welke partner(s) en welke doelen daarmee bereikt worden. Naast de samenwerking met de uitvoeringspartners blijft de gemeente ook regionaal samenwerken. Bijvoorbeeld met de omliggende (regenboog)gemeenten voor de organisatie van Coming Out Day en om kennis uit te wisselen. Ten aanzien van de eigen organisatie streeft de gemeente ernaar een inclusief HR-beleid op te stellen en wil ze de dienstverlening aan lhbtqi-inwoners optimaliseren. Zodat iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt en op de gewenste manier wordt aangesproken. De eerstelijnsmedewerkers zullen hiervoor in de loop van het jaar een training volgen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter