Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Het afgelopen voetbalweekeinde leverde met name bij RKAVV en de VV Wilhelmus teleurgestelde gezichten op. Vreugde daarentegen bij Forum Sport, SEV en Stompwijk’92. Tijd voor herstel dan wel het doortrekken van de ‘goede’ lijn.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport ontmoet op eigen veld de VV Kloetinge, de nummer twee uit de ranglijst. De Voorburgers zelf staan vijfde in klasse 1B. De bezoekers gaan voor de titel. De Zeeuwen zijn daarvoor in een gevecht gewikkeld met VV Rijsoord en VV SHO. Forum Sport hoopt op de derde en laatste periodetitel. De bezoekers hebben 11 punten meer verzameld dan de thuisploeg en ook hun vorm in de laatste weken is beter. Kloetinge pakte uit de laatste vijf wedstrijden 13 punten, de gastheren acht. Beide teams wonnen afgelopen weekeinde nipt. Forum Sport met 1-0 van de VV Brielle, Kloetinge met dezelfde cijfers van Die Haghe. Daar komt bij dat Kloetinge de beste uitploeg is van 1B. In Zeeland werd het eerder dit seizoen 3-2 voor de thuisploeg. Aftrap op sportpark ’t Loo 14.30 uur.

Ook op zaterdag mag SEV in klasse 4C gaan trachten een uitnederlaag tegen FC Zoetermeer (3-2) recht te zetten nu datzelfde FC Zoetermeer op bezoek komt in Leidschendam. Het is een strijd van de nummer 2 (SEV) tegen de nummer 3. De afstand tussen beide teams is nu drie punten bij een gelijk aantal gespeelde wedstrijden (17). Het doelsaldo van de thuisploeg (+44) is iets beter dan dat van de bezoekers (+38). Daarentegen haalde FC Zoetermeer uit de laatste vijf wedstrijden tien punten, SEV 9. Vorig weekeinde verloren de bezoekers op eigen terrein verrassend met 0-1 van Vredenburg.  SEV van zijn kant zette ‘angstgegner’ Haagse Hout opzij (3-2). De bal gaat om 14.30 uur rollen in Leidschendam.

Zondag hoofdklasser RKAVV mag gaan proberen de zoveelste teleurstelling van dit seizoen (uit 0-0 tegen VC Vlissingen, de nummer voorlaatst) weg te spoelen. Makkelijk zal het niet worden want de Leidschendammers gaan op bezoek bij koploper Baronie. De mannen uit Breda vergaarden tot nu toe 48 punten waarvan 12 in hun laatste vijf krachtmetingen. Hun doelsaldo is +28. Bij RKAVV (de nummer 13 op de ranglijst) ziet dat er allemaal heel anders uit: 21 punten waarvan 4 in de laatste  vijf wedstrijden. Doelsaldo -10. RKAVV haalde thuis pas acht punten, Baronie uit 22. Maar ja, het voetbal staat bol van de wonderen. In Leidschendam ging Baronie met een 0-1 zege naar huis. Men start in Breda om 14.30 uur.

Tweede klasser Stompwijk’92 ontvangt zondag op sportpark  De Meerhorst, ROAC, de nummer twee uit de stand. Na de zege, afgelopen weekeinde op HVV Laakkwartier, moet Stompwijk’92 nu doorpakken. Zeker ook omdat de concurrentie in de degradatiestrijd tegen elkaar speelt. Het verschil op de ranglijst (Stompwijk’92 staat 12e) zegt niet zo veel: de thuisploeg en de bezoekers peuren beide zes punten uit de afgelopen vijf duels. Vorig weekeinde wonnen ze ook alle twee. Stompwijk’92 met 4-2, dankzij drie goals van de weder opgestane Nick Ammerlaan, ROAC met 2-1 van Foreholte. Pikant detail: volgende week, op 31 maart, staat het terugduel ROAC – Stompwijk’92 in de speelkalender.  Een betreft dus een heuse doubleheader. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

De VV Wilhelmus ontmoet zondag in 3Hoog de VV Dubbeldam. De bezoekers wonnen de halve competitie in 3D. Men behaalde 31 punten in 12 wedstrijden. De thuisploeg greep eerder dit seizoen de titel in 3C met 38 punten uit 14 duels. In 3Hoog ziet het plaatje er tot nu toe anders uit. De VV Wilhelmus staat eerste met 7 punten uit 3 competitieronden; de VV Dubbeldam bivakkeert op een tiende stek met 3 punten. Zoals bekend gaf de VV Wilhelmus vorig weekeinde in blessuretijd twee punten weg aan Full Speed (eindstand 2-2). De VV Dubbeldam verloor op eigen veld met 1-3 van COAL, tot nu toe de grootste concurrent van de VV Wilhelmus. De eerste balomwentelingen zijn vanaf 14.00 uur zichtbaar op sportpark Westvliet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter