Nieuws
Huisartsen stellen eisen aan post in Antoniushove

Het ziekenhuis Antoniushove krijgt een huisartsenpost. Per 1 juli verhuist deze van het Bronovo ziekenhuis naar Leidschendam. Het is echter niet zeker of het hier om een permanente vestiging gaat. Daarvoor moet volgens de samenwerkende huisartsen wel het een en ander gebeuren. Zo wil men in ieder geval dat er een reanimatieteam en een laboratorium in de avond, nacht en weekeinden beschikbaar zijn. Hierover wordt nu gesproken met de directie van het Haaglanden Medisch Centrum (HMC).

In het verleden was er al een huisartsenpost in Antoniushove. Die was min of meer gekoppeld aan de Spoed Eisende Hulp. Toen deze in Leidschendam werd gesloten, vertrok de huisartsenpost naar Bronovo waar ook een fonkelnieuwe SEH was ingericht. Maar die gaat per 1 juli alweer dicht. Zoals bekend heeft de directie van HMC besloten dat men met één afdeling spoedeisende hulp af kan. Deze is in het Westeinde Ziekenhuis in het centrum van Den Haag. Daarmee werd meteen het einde van de huisartsenpost in Bronovo ingeluid.

Zowel de betrokken artsen als de gemeente Leidschendam-Voorburg hebben zich sterk gemaakt voor de terugkeer van de huisartsenpost naar deze gemeente. Dat lijkt nu een feit. De vraag is alleen voor hoe lang.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter