Om te ervaren hoe het is om met een elektrische fiets naar het werk te gaan, organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland ook dit jaar een e-bike Probeeractie. Mensen die nu met de auto reizen, kunnen een week lang (van vrijdag tot donderdag) een e-bike uitproberen. Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland: “De Ga3.0 Probeeractie is succesvol omdat het mensen die aarzelen de gelegenheid biedt om zonder kosten en gedoe een aantal dagen te ervaren hoe het is om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Want iedereen kan wel zeggen dat een e-bike zo geweldig is, maar is dat ook echt zo? Onze actie geeft je het antwoord. De afgelopen jaren hebben we ruim 500 medewerkers op de fiets naar het werk gekregen. Het leukste zijn de reacties van de deelnemers na afloop. De een nog positiever dan de ander. Bij 81% is het reizen met de e-bike goed tot uitstekend bevallen. 53% is van plan een e-bike aan te schaffen en 46% wil vaker naar het werk gaan fietsen. Andere reacties waren dat fietsen fitter maakt, bijdraagt aan duurzaamheid en dat je met de fiets geen hoge parkeerkosten hebt.”

De komende jaren vinden in de Randstad veel werkzaamheden aan wegen, bruggen en tunnels plaats. De e-bike waarmee je gemakkelijk een afstand van 15 kilometer aflegt, is dan een slim alternatief om die vertragingen te omzeilen. Automobilisten die de e-bike naar het werk willen proberen, kunnen terecht op www.ga3punt0.nl.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter