De jubilerende stichting Mooi Voorburg zorgt ervoor dat een heel oude weg terug op de kaart komt. Dat gebeurt in het kader van het 30-jarig bestaan. Zaterdag 30 maart wordt een informatiebord Oude Veenwech aangeboden voor Park ’t Loo. Deze oude weg liep tussen Kasteel de Binckhorst en Ridderhofstede De Loo, tegenwoordig dwars door Park ’t Loo, evenwijdig aan de Mgr. Van Steelaan. Mooi Voorburg heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg dit oude tracé weer op de kaart gezet en het tracé zichtbaar gemaakt met een informatiepaneel en een bollenlint.

Over de Oude Veenwech, die al op een kaart van 1630 staat, ging stadhouder Prins Willem IV waarschijnlijk naar zijn buitenplaats De Loo die hij in 1748 had gekocht en waarop hij de jaren daarna een diergaarde aanlegde. Naast exotische vogels, Indische antilopen, kleine roofdieren en allerlei soorten apen waren er in 1784 ook 2 Indische olifanten even te gast, Hans en Parkie. Deze zijn nu als waterobjecten te bewonderen in het Waterspoorpark nabij de spoorlijn. Enkele andere dieren zijn vlakbij het informatiepaneel te zien als houten sculpturen in een ontdekkingsbosje met o.a. een Surinaamse ratelslang.

Wethouder Nadine Stemerdink zal zaterdag om 14.00 uur het informatiebord onthullen. Dat gebeurt op de Prinses Beatrixlaan ter hoogte van nrs 246/260 bij het beeldje dat door Marian Gobius is gemaakt voor de voormalige woningbouwvereniging Huiselijk Geluk, vlakbij de Mgr van Steelaan. Het informatiebord maakt deel uit van meerdere borden in Park ’t Loo en laat onder meer een kaart van het Ambacht van Voorburch zien met informatie over de verdwenen weg uit de riddertijd. Ieder die van (Mooi) Voorburg houdt is van harte welkom om de onthulling van het bord mee te maken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter