Er komt weer een circus naar Voorburg. Dat is een kwart eeuw geleden voor het laatst gebeurd. Het gaat om het nieuwe Circus Maximum. In Tilburg beleefde Maximum als Wintercircus haar voorpremière, vanaf begin april is Maximum te vinden op het evenemententerrein aan de Prins Bernhardlaan. ‘Nadat de Nederlandse circuswereld de laatste jaren een heleboel negatieve berichtgeving over zich heen heeft gekregen, is het ontzettend fijn om te laten zien dat er ook positieve ontwikkelingen in de branche zijn’, aldus tourneemanager Kevin van Geet. Het gloednieuwe circusbedrijf kan qua opzet en organisatie direct als het grootste circus van Nederland worden bestempeld, en heeft als doel om het publiek de magie van het circus te laten herbeleven.
Beleving staat in het circus centraal, en die begint al in de sfeervol aangeklede foyer tent met een groot aanbod aan typische circus-lekkernijen zoals versgebakken popcorn, suikerspinnen en zuurstokken. In de voorstelling, die met pauze ruim 2 uur duurt, worden alle ingrediënten van het klassieke circus gepresenteerd. Marlon toont zijn optreden met maar liefst 8 Friese hengsten, en is de trotse winnaar van het internationale Circusfestival van Massy. Een erkenning voor humane dressuur en een voorbeeldige verzorging van zijn vierbenige vrienden. Exotischer wordt het wanneer zes reusachtige, Siberische kamelen de piste betreden en een vlotte vrijheidsdressuur afwerken, met oriëntaalse danseressen en passende muziek. Speciaal voor de kinderen is er een optreden met 5 vrolijke hondjes, en een unieke combinatie van
Friese hengsten en kleine pony’s. Gewaagde acrobatiek zowel in de nok van de tent aan de tissue en ring trapeze, als ook – op bijna aanraakbare afstand – in de piste wordt gebracht door jongleurs en koorddansers.
Voor de nodige dosis humor zorgt de getalenteerde Clown Marco, die zich met verschillende korte optredens tot publiekslieveling zal ontwikkelen. Hoogtepunt van de voorstelling is ongetwijfeld het Hongaarse duo Donnert, met hun ‘Pas de Deux’ ballet op de rug van 2 edele paarden.
Na de voorstelling is er een meet & greet met de circusartiesten waarbij gelegenheid is tot het maken van foto’s en verzamelen van handtekeningen! Het circus is er van donderdag 3 tot en met
zondag 7 april. Donderdag is familiedag, volwassenen betalen kinderprijzen. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 14,00 bij de circuskassa. De circuskassa is op speeldagen geopend van 11.00 tot 12.00 en een uur voor aanvang van elke voorstelling.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter