Begin april verschijnt het boek ‘Passie voor ooievaars – Ton Harders: 20 jaar voeren met vreugde’. In dit boek is het persoonlijke verhaal opgetekend van Ton Harders, een 81-jarige dame uit Voorburg. Zij voert al 20 jaar lang dagelijks tientallen ooievaars, die elke ochtend neerstrijken aan de Populierendreef, op het veldje dat grenst aan haar achtertuin. In het boek vertelt zij over de bijzondere band die zij heeft met de ooievaars, welk voedsel ze geeft en wat de vogels in haar leven teweegbrengen. Daarnaast is ook algemene informatie over de ooievaar in Nederland opgenomen.

Het boek wordt donderdag 11 april gepresenteerd in partycentrum Dekkershoeve aan het Essepad. Daar wordt het eerste exemplaar overhandigd aan Bram Zonderop, molenaar van Molen de Vlieger. Ook is er een lezing met beeld door Caroline Walta. Zij praat over het leven van de ooievaar in Nederland.  Caroline Walta is als vrijwilliger en ooievaarsdeskundige actief bij de Haagse Vogel-bescherming. Ze ringt jonge ooievaars, bouwt nesten en monitort hoe het met de vogelsoort ervoor staat. Met haar enthousiasme en interessante lezingen en excursies bereikt zij een breed publiek. Na afloop is er een signeersessie met Ton Harders. Het programma duurt deze middag van 16.00 tot 17.30 uur. De toegang is gratis. (foto Omroep West)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter