Dit is het overzicht van de programmering van Theater Ludens in de periode van donderdag 28 tot en met zondag 31 maart. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend van donderdag t/m zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 28 maart: Talentenloods; Aanvangstijd: 19.30 uur; Toegangsprijs: € 5,50. Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn 5 Open Podiumavonden, waarvan 4 voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia. Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

 Vrijdag 29 maart: Concert / Marlijn Weerdenburg / Marlijn Weerdenburg zingt; Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 18,00. Actrice, zangeres en presentatrice Marlijn Weerdenburg studeerde af aan  de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en aan de opleiding muziektheater van het Brabants Conservatorium in Tilburg. Tijdens en na haar studie, deed ze ruime theaterervaring op waarbij ze samenwerkte met onder andere Herman van Veen, Adelheid Roosen, Marcus Azzini en Paul de Munnik. Van solo tot hoofdrol in Soldaat van Oranje, Marlijn bekeek alle hoeken van de theaterwereld, en vormde een aantal jaar de band Miss Molly & Me. Ondertussen vertolkte Marlijn vier televisieseizoenen de rol van advocate Danni in de serie Danni Lowinski, deed ze mee aan Wie is de Mol? en speelde in de dramaserie Petticoat. In 2016 begon ze haar carrière als televisiepresentatrice bij de KRONCRV en presenteerde ze de programma’s Marlijn: de dolende dertiger, Broodje Gezond, De Medicijnmannen en Hotel Romantiek. Voor de veelzijdige Marlijn blijft theater en zang de combinatie die haar hart sneller laat kloppen. Dus nu is het tijd om haar droom in vervulling te laten gaan: een eigen liedjesprogramma, solo voor het voetlicht, begeleid door een pianist. Hiervoor gaat ze terug naar haar allergrootste levensbehoefte, de muziek. Zonder poespas, zonder gedoe; alleen een pianist om haar prachtige stem te ondersteunen. Ze heeft haar lievelingsmuzikanten en -schrijvers gevraagd om nieuw werk voor haar te schrijven: Paul de Munnik, Huub van der Lubbe, Daniël Lohues, Izaline Calister, Herman van Veen, Thomas Acda, Bertolf en anderen. Ook zingt ze de mooiste covers die grote betekenis voor haar hebben. Van Anders Anders van Herman van Veen waar ze elke avond naar luisterde toen ze als negentienjarige stage bij hem liep, tot Sia’s Chandelier, waarmee ze hoge ogen gooide bij RTL’s It Takes Two. De eerste versie van haar liedjesprogramma, een intieme versie in kleine en middenzalen, brengt Marlijn in januari 2019 uit. Ze zal drie keer per week door heel het land te zien zijn en al spelende haar programma verder ontwikkelen. Als coach en regisseur is Paul de Munnik aan dit programma verbonden.

Vrijdag 30 maart: Cabaret / Matroesjka /Brainwash; Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 16,00 (met cultuurkaart € 13,00).  Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In BRAINWASH fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar BRAINWASH. Je weet dat je het wilt. Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland: brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In 2014 wonnen ze de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Wat volgde waren gestoord goede recensies voor hun debuutvoorstelling Eeuwig Vlees. “Een energiek, stampend debuut”, aldus NRC. Het Parool noemde hen “zonder overdrijving toptalenten”. Ze waren vaste columnisten in het ochtendprogramma van Giel Beelen en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Nu zijn ze er klaar voor om in BRAINWASH jouw hersenpan te kraken.

Zondag 31 maart: Jeugdvoorstelling (circus, muziek) 3-7 jr./Arno Huibers/Clowns Cadeau; Aanvangstijd: 14.00 uur; Toegangsprijs: € 9,50. Op het podium staat een groot kado. Een deftige kale meneer met een rood neusje en met een rood plukje haar, speelt razendsnelle muziek. Zijn maatje geeft er een heel eigen invulling aan met een muzikale vuilnisbak, een levende bezem, met een stille trom, een magische zeepbellenact en nog veel meer… . Clownstheater met muziek en mime op een hoog artistiek niveau. Daarvoor staan Arno Huibers en Paul van der Heijden garant, tot ver voorbij onze landsgrenzen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter