Op woensdag 10 april vindt er een bijzondere theatervoorstelling plaats in de Koningkerk, Koningin Julianalaan hoek Br. Ingenhoeslaan Voorburg: ‘Pension in de wijk’. De toegang is gratis. Aanvang 20.00 uur. Zeer aanbevolen. Het gaat ook over de wijk van de Koningkerk: Voorburg Bovenveen.

Bewoners van gemeente Leidschendam-Voorburg spelen de voorstelling ‘Pension in de wijk’. Het is een initiatief van drie bewoners uit Leidschendam-Voorburg. De oorspronkelijke titel van het stuk was ‘Wortelen in de wijk’.

Je komt ergens wonen. Een wijk in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hoe wortel je daar? Hoe leer je de buren kennen? Wat weet je überhaupt van ze? Doel van de theatervoorstelling is om het contact in de buurt te versterken. Aan de orde komen thema’s als zelfstandig wonen, eenzaamheid, maar het gaat vooral om verbinding zoeken met elkaar.

‘Wortelen in de Wijk’ heeft 13 uiteenlopende deelnemers bij elkaar gebracht. Samen onderzochten ze hun (nieuwe) woon-/leefomgeving. Ze deelden persoonlijke verhalen en ervaringen, met als resultaat de vrolijke en indrukwekkende voorstelling: ‘Pension in de wijk’. De acteurs spelen dus hun eigen verhalen. Zeer persoonlijk. En dus ook herkenbaar voor iedereen. Want we zijn allemaal ooit ergens komen wonen in Leidschendam-Voorburg.

De voorstelling duurt circa 3 kwartier en speelt zich af in een pension waar de acteurs samen wonen. Het is voor allen een ontdekkingsreis. Wie wonen er in het pension? Wat beweegt ze? Hoe zijn ze er gekomen? Wat zijn hun wortels en waarom zijn ze neergestreken in Leidschendam-Voorburg?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter