,,Zuid-Hollanders opgelet: wil je de buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen? De provincie Zuid-Holland verdubbelt het bedrag dat jij met crowdfunding ophaalt voor jouw groene project, tot een maximum van €5.000. Interesse? Meld je aan voor de gratis workshops op 27 maart en 10 april in Den Haag of schrijf je direct in met een campagne. Hoe kom je tot een goed plan voor meer natuur in de stad? De natuur in Zuid-Holland zal optimaal profiteren van jouw groene project, als je die richt op de icoonsoorten van Zuid-Holland die voorkomen in het stedelijk gebied. Wat dacht je van een egelvriendelijke stadstuin, of het plaatsen van nestkasten voor gierzwaluwen of steenuilen?

Wil je meedoen maar ben je nog niet zo bekend met crowdfunding? Geen probleem: de provincie Zuid-Holland organiseert samen met het online platform Voorjebuurt.nl een workshopreeks, waarin je alles leert over hoe je mensen betrekt bij je initiatief. In de eerste workshop leer je hoe crowdfunding werkt en tijdens de tweede workshop gaan we praktisch aan de slag met jouw project. Je gaat dus naar huis met concrete ideeën en een eerste opzet van je eigen campagne!

Datum en tijd: 27 maart en 10 april 2019 van 18:30 – 21:00 in Den Haag: (deelnemers ontvangen bericht over programma en locatie)
Voor wie: inwoners(groepen) in Zuid-Holland die met een concreet en groen initiatief bezig zijn en binnen een half jaar willen starten met een crowdfundingcampagne.
Kosten: gratis
Aanmelden: meld je uiterlijk 25 maart aan door te mailen naar voornatuur@voorjebuurt.nl of via dit formulier. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Als je voor 25 maart een campagnepagina aanmaakt, dan krijg je tijdens de workshop al een voorlopige beoordeling of je kans maakt op een bijdrage van de provincie.

Voorjebuurt.nl begeleidt de deelnemers bij het voorbereiden en uitvoeren van hun crowdfunding actie. De provincie financiert tot 50% van het bedrag dat jij met crowdfunding ophaalt. Deelnemers zonder beschikking over ANBI status maken kans op een bijdrage tot maximaal €2000, voor deelnemers met ANBI status is dat maximaal €5.000. Kijk op de pagina voor de criteria om in aanmerking te komen voor matchfunding.”

(Provincie Zuid Holland)

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter