Nieuws
Voetbalweekeinde: Geen verlies

Een opmerkelijk voetbalweekeinde: geen der lokale voetbalploegen verloor. Twee zeges en drie gelijke spelen waaronder een 0 – 0 van RKAVV uit bij koploper Baronie.

Forum Sport – Kloetinge 3 – 1

De wedstrijd was amper 2 minuten oud toen centrale verdediger Gino Lauwers een ‘professionele overtreding’ maakte net buiten de zestien. Scheidsrechter Van der perk trok resoluut de gele kaart. Een goede beslissing maar voor een verdediger is zo’n vroege gele kaart altijd lastig, want dan speel je toch de rest van de wedstrijd met de rem erop.

Forum Sport nam het initiatief en speelde de eerste 20-25 minuten Kloetinge terug op eigen helft. Op geen enkele manier was te zien waarom de ploeg uit Zeeland zo hoog geklasseerd staat. Een doelpunt kon niet uitblijven en toen Mike de Graaf in de 25e minuut uit een hoekschop, genomen door Nigel L’Ami,  de 1-0 binnenkopte was dat meer dan verdiend.

Voor Kloetinge was het een soort ‘wake up call’ want het elftal speelde vanaf die goal veel aanvallender en was een aantal keren driegend voor keeper Jurrian Jouvenaar gekomen. Het duurde maar 6 minuten en het was gelijk. Na een vermeende overtreding van een Kloetinge speler op de 16 meter van Forum Sport kreeg verdediger Dario van Breukelen niet de vrije trap mee maar liet de scheidsrechter doorspelen. Uit de hierop volgende aanval schoot Daan Esser de bal hard en zuiver binnen 1-1.

Na rust twee ploegen die voor de overwinning wilden gaan. Het was dan ook een enorme tegenvaller toen Gino Lauwers in de 52e minuut zijn 2e gele kaart kreeg wegens wegtrappen van de bal na een fluitsignaal. Nog 38 minuten spelen met 10 man tegen een sterke tegenstander.

Trainer Bas Steffens wisselde tactisch. Aanvaller Edoardo Saurwalt eruit voor rechter verdediger Gijs Hebing. Mike de Graaf schoof op naar het centrum van de verdediging. De overgebleven 10 spelers deden er nog een schepje bovenop en speelden Kloetinge zo nu en dan met knap countervoetbal in de problemen.

In de 61 minuut loon naar werken. Tom Bijen kopte voor het doel van Kloetinge doelman Timo Jansen de bal naar de opgekomen Mike de Graaf die voor de 2e keer hard binnen kopte. Forum Sport trok zich na deze goal terug, ving Kloetinge op voor haar eigen strafschopgebied, maar bleef loeren op de counter.

In de 70e minuut een lange bal op Orlando Agues de Ribeiro. Hij leek te gaan scoren maar werd op het laatste moment onreglementair gestopt door de linkerverdediger van Kloetinge. Strafschop. Mike de Graaf pakte de bal en schoot de strafschop binnen. 3-1. Na dit doelpunt nog 20 minuten te gaan. Forum sport hield zonder al te veel problemen stand.

Overige uitslagen:

SEV – Fc Zoetermeer 1 – 1 (88e Tim de Jong scoort de gelijkmaker)

Baronie – RKAVV 0 – 0 (RKAVV vanaf de 72e minuut met tien man na rood Burak Huyuk)

Stompwijk’92 – ROAC 3 – 3 (goals van Nick Ammerlaan en Enrico Geus)

VV Wilhelmus – SV Dubbeldam 3 – 1 (drie maal Jacky Adam)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter