Nieuws
B&W tegen selectieve toegang Damcentrum

B&W zijn tegen een zogenoemde ‘selectieve toegang’ tot het Leidschendamse Damcentrum waarbij een deel van de autorijders uit het gebied geweerd worden. Dat heeft het college het D66-gemeenteraadslid Wouter Jorissen laten weten.

Jorissen meende dat door selectieve toegang het doorgaande verkeer uit het Damcentrum zou verdwijnen. Daardoor zou het gebied beter bereikbaar worden voor mensen die er echt moeten zijn: bewoners, ondernemers en bezoekers.

Volgens B&W heeft invoering van selectieve toegang weinig effect op de verkeersstromen. Men is echter eventueel wel bereid zo’n maatregel te onderzoeken nadat een lopend onderzoek naar de bouw van een nieuwe brug over de Vliet is afgerond.

Indien het tot selectieve toegang zou komen, zou het volgens B&W wel om een beperkte groep automobilisten moeten gaan die het gebied nog wel in zouden mogen.

Onder het vorige college van B&W (GBLV, D66, PvdA en GroenLinks) werd een nieuwe Vlietbrug afgewezen. Er werd een heel pakket maatregelen voorgesteld om de overlast van verkeer met name in het Damcentrum te beperken. Als uiterste maatregel stond daar selectieve toegang bij.

Het zou dan moeten  gaan om bestemmingsverkeer. Met andere woorden: alleen automobilisten die echt in het Damcentrum moesten zijn, zouden het gebied nog in mogen met de wagen.

De maatregelen van het vorige college van B&W zijn nooit doorgevoerd. Het nieuwe college van B&W (VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP), dat er vanaf juni 2018 zit, is nu opnieuw bezig met het ontwikkelen van beleid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter