De hockeywedstrijd Cartouche – HIC is geëindigd in 3-2. Daarmee werden uitstekende zaken gedaan door de mannen van Cartouche heren 1. Waar het concurrenten HDM en Schaerweijde punten zag verspelen, wisten de groenhemden zelf wel de 3 punten te pakken. Gemakkelijk ging dat niet, want de gasten uit Amstelveen boden stevig weerstand en toonden zich in de eerste helft uiterst effectief. HIC kwam op voorsprong via een tip-in en pakte, na een succesvolle strafcorner van Kranstauber, wederom brutaal de leiding. Ruststand: 1-2. Na de rust een ander Cartouche. Hoger tempo, doelgericht en dominant.

Dat leidde via een mooie aanval tot de 2-2. Na een kwartier spelen in de tweede helft verschalkte Bas Oostendorp de keeper en pushte zo de 2-2 op het scorebord. Daarmee was de dadendrang van de thuisploeg nog niet beëindigd. Lars Daniels kwam via de linkerkant de cirkel binnen en wist Yorick van der Vlis te bereiken, die op zijn beurt de 3-2 binnen tikte. In de slotfase kwamen de Voorburgers niet meer in de problemen, waardoor het team van coach Pieter Pieterse mee blijft doen om de bovenste plekken.  Dit weekend wacht de lastige uitwedstrijd tegen Qui Vive, waar wederom 3 belangrijke punten op het spel staan. (foto’s Hein Athmer)