Op de laatste dag van de Boekenweek brengt NS iedereen die in het bezit is van het Boekenweekgeschenk gratis met de trein door heel Nederland. Bij een controle in de trein is het tonen van het Boekenweekgeschenk genoeg. Reizigers kunnen op deze dag zowel de Boekenweekauteur Jan Siebelink als essayist Murat Isik ontmoeten. Op zondag 31 maart zijn de poortjes op de stations te openen met de speciale code achterop het Boekenweekgeschenk of bij het e-boek met de code op een van de eerste pagina’s.

Het Boekenweekgeschenk krijgen lezers tijdens de Boekenweek cadeau in de boekhandel bij besteding van minimaal €12,50 aan Nederlandstalige boeken. Jan Siebelink schreef Jas van belofte, het Boekenweekgeschenk 2019. Uit de pen van Murat Isik kwam het Boekenweekessay met de titel Mijn moeders strijd. Voor het eerst zijn dit jaar beide auteurs op deze laatste dag van de Boekenweek in de trein te vinden voor een meet & greet met reizigers. Op welk traject de schrijvers te vinden zijn, is een verrassing. De 84ste editie van de Boekenweek vindt plaats tot en met zondag 31 maart en heeft als thema De moeder de vrouw, naar het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. Vorig jaar stapten naar schatting 250.000 reizigers met het Boekenweekgeschenk in de trein.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter